Твердотільний акумулятор QuantumScape подвоїть запас ходу електромобілів

0
1490

Ширшому впровадженню повністю електричних автомобілів перешкоджає їх невисока автономність і тривалий процес зарядки. Каліфорнійська компанія QuantumScape взялася вирішити цю проблему і створила твердотільний літій-іонний акумулятор. Від актуальних АКБ він відрізняється більш високою енергоємністю і швидкою зарядкою.

В сучасних літій-іонних батареях для поділу анода і катода використовуються спеціальні полімери. Але це досить м’який матеріал, який схильний до руйнування від проходять крізь нього іонів літію, що призводить до короткого замикання і скорочує термін служби.

Основою роздільник в розробці QuantumScape виступає гнучкий керамічний матеріал з певними домішками, який може одночасно діяти і як твердий електроліт, і як ефективний сепаратор. Таке рішення, за заявою розробників, істотно впливає на довговічність АКБ: компанія гарантує збереження більше 80% від початкової ємності твердотільного акумулятора після 800 циклів перезаряджень.

Крім цього, при використанні керамічного сепаратора збільшується щільність енергії, що робить акумулятор набагато енергоефективним – до 500 кВтг / кг у порівнянні з менш ніж 300 кВт • год / кг у актуальних літій-іонних АКБ.

«Ми вважаємо, що дані про продуктивність, які ми оприлюднили, показують, що твердотільні батареї можуть скоротити розрив між електромобілями і автомобілями з ДВЗ і допомогти електрокарам стати домінуючим видом транспорту в світі», – заявив засновник і генеральний директор QuantumScape Джагдіп Сінгх.

Також в QuantumScape впевнені, що їх твердотільні батареї надійдуть в масове виробництво вже в 2024 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!