В Україні хочуть заборонити рекламу на дорогах

0
42

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук разом з народними депутатами України зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автодорогах». Про це він повідомив на особистій сторінці.

Проектом закону пропонується встановити заборону розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

  1. на пішохідних доріжках і алеях;
  2. на велосипедних доріжках;
  3. в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менше 10 метрів від краю такої смуги;
  4. в межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів і на відстані менше 5 метрів від краю такої смуги;
  5. над проїзною частиною автомобільних доріг;
  6. на відстані менше 50 метрів від місця перетину дороги із залізничними коліями.

Метою законопроекту є зменшення аварійності на автомобільних дорогах України.

«Встановлені на автодорогах рекламоносії відволікають увагу водіїв, перешкоджають оцінці дорожньо-транспортної ситуації, яка особливо погіршується через їх яскравого освітлення в темний час доби. В умовах постійного зростання автотранспортних потоків, збільшення навантаження на дорожньо-транспортну інфраструктуру, небезпека від розміщення додаткових подразників уваги водіїв у формі рекламоносіїв тільки загострюється, що потребує вжиття невідкладних заходів реагування », – підкреслив Перший віце-спікер парламенту України.

За його словами, Україна є одним з лідерів серед країн ЄС за питомими показниками аварійності та наслідків ДТП. За даними Директорату з безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України у 2017 році, на 100 тис. Населення України припадало 12,5 людина загиблих в ДТП. Це на 150% більше середньоєвропейського показника за вказаний період.

«Тільки протягом 2019 скоєно 160 675 ДТП, в яких загинули 3454 чоловік, ще 32 736 осіб травмовано. ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді у віці 15-24 роки і другий за поширеністю причиною смерті дітей у віці від 5 до 14 років », – підкреслив Руслан Стефанчук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!