Volkswagen в суді через дизельний скандал

0
594

Вищий суд Європи заявив, що Volkswagen Group використовував технології, які допомогли концерну уникнути випробувань на забруднення дизельних двигунів, що порушує правила Європейського Союзу. Використання пристрою не може бути виправдано тим фактом, що «він сприяє запобіганню старіння або засмічення двигуна», – постановив Суд ЄС в четвер.

Таке програмне забезпечення «має забезпечувати захист двигуна від раптових і виняткових ушкоджень», і «тільки ті безпосередні ризики пошкодження, які створюють особливу небезпеку, коли транспортний засіб знаходиться в русі», можуть виправдати його використання, заявив суд.

VW зіткнувся з хвилею судових позовів з боку інвесторів, крім вимог водіїв про повернення грошей за втрату вартості їх дизельних автомобілів через маніпуляції, викритих регулюючим органом США у вересні 2015 року. Скандал коштував VW понад 30 мільярдів євро ($ 36,7 млрд.)

Також відзначимо, що липні суд запропонував власникам автомобілів VW, які потрапили під скандал, подати позов на автовиробника через маніпуляції з викидами дизельного палива в будь-який з 27 країн ЄС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!