На базі доступного Volkswagen ID.1 буде створений електромобіль Skoda

0
335

Представивши електричні моделі ID.3 і ID.4, Volkswagen охопив два найпопулярніших автомобільних сегмента в світі – компактний хетчбек і компактний кросовер. Ще кілька електромобілів Volkswagen в даний час знаходяться на стадії розробки – їх презентація відбудеться в найближчі кілька років, і серед них, як вважають, буде модель початкового рівня. Згідно з новими повідомленнями інсайдерів, на базі цієї новинки буде створений електромобіль чеської Skoda.

Очікується, що ID.1 буде заснований на зменшеної версії модульної платформи MEB виробництва Volkswagen, званої MEB-entry.

Новинка могла б замінити собою як модель Up !, так і Polo в нинішньому модельному ряду бренду, а версія електромобіля від Skoda здається досить імовірною, оскільки новий генеральний директор компанії в основному підтвердив це в недавньому інтерв’ю.

«Ми обов’язково спробуємо створити на базі платформи MEB-entry свій електромобіль», – сказав Томас Шефер. 

Skoda EV на базі моделі MEB розглядається як пряма заміна Citigo iV, першого серійного електромобіля чеського бренду. Навіть якщо його виробництво новинки отримає “зелене світло”, машина з’явиться не раніше середини нинішнього десятиліття, оскільки чеський виробник приділяє пріоритетну увагу запуску на ринок Enyaq і іншого, меншого електромобіля.

В даний час вважається, що Volkswagen просувається вперед з розробкою ID.2, невеликого кросовера, заснованого на тій же архітектурі, яка буде лежати в основі ID.1 і передбачуваного наступника Skoda Citigo. Повідомляється, що VW хоче побачити його в продажу вже в 2023 році за стартовою ціною близько 20 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!