Камери автофіксації почали штрафувати євробляхерів

0
494

Як відомо, нещодавно в МВС анонсували нову функцію для камер автоматичної фіксації. Так, мова йшла про штрафи для водіїв авто на іноземній реєстрації.

Зараз система навчилася розпізнавати випадки перевищення швидкості на автомобілях з іноземною реєстрацією. На даний момент близько 70 іноземців отримали свої постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення в сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі. Постанови іноземцям вручають при перетині кордону.

При цьому, згідно із законом, штраф накладатиметься на іноземців, які ввезли авто в Україні, а не на водіїв, які перебували в цей час за кермом. Таким чином, ті власники евроблях, які скористалися послугами “верблюдів”, штрафи за порушення з камер автофіксації отримувати не будуть.

Тепер на кордоні іноземцям, які порушили швидкісний режим на українських дорогах будуть вручати копії постанов про адмінштрафи. З 70 вручених постанов на даний момент, 10 порушників вже встигли оплатити цей штраф.

Якщо говорити про громадян інших країн, які найчастіше порушують ПДР України, то тут мова йде про громадян Молдови, Білорусі, РФ, а також Польщі. Всього, в базі даних ДПСУ є інформація про понад 400 таких порушників.

У разі якщо іноземець не заплатить штраф протягом 30 днів, то йому буде заборонено в’їжджати в Україну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!