Новий завод Ілона Маска зможе випускати батарей більше, ніж весь світ

0
67

Глава Tesla Ілон Маск в ході онлайн-конференції розповів, що новий завод Gigafactory, який зараз будується неподалік від Берліна в Німеччині, буде випускати акумуляторів більше, ніж вся галузь.

За словами підприємця, Tesla планує налагодити щорічне виробництво батарей сумарною місткістю 250 ГВт · год – це практично стільки ж, скільки зараз випускають все фабрики світу разом узяті.

«Я думаю, що наш завод стане найбільшим в світі по виробництву акумуляторних батарей. Він буде здатний виробляти понад 100 ГВт · год на рік і з часом цифра, можливо, виросте до 200-250 ГВт · год. Я майже впевнений, що на той момент це буде найбільший в світі завод з виробництва акумуляторних батарей », – сказав Маск.

В даний час компанія випускає батареї для електромобілів в штаті Невада, а самі електромобілі робить в Каліфорнії і Китаї. Новий завод в Берліні Tesla розраховує відкрити влітку наступного року.

Так буде виглядати завод після завершення будівництва

Нагадаємо, що на минулому в вересні заході Tesla Battery Day компанія представила перший власний акумулятор Tesla 4680, який дозволить знизити вартість виробництва електрокарів і забезпечити більшу дальність ходу. Завдяки ним нові модифікації нинішніх моделей зможуть проїхати до 700 км без підзарядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!