У США Volkswagen відмовиться від Passat на користь кросоверів

Німецький седан Passat зникне з модельної гами автовиробника. Очікується, що модель буде замінена кросовером.

0
214

Північноамериканський офіс Volkswagen в черговий раз повідомив про намір скоротити модельний ряд марки, прибравши з нього всі легкові автомобілі і залишивши лише позашляховики. При цьому вивільнені потужності на заводі концерну в місті Чаттануга, штат Теннессі, будуть зайняті випуском електричних моделей на платформі MEB, наприклад, кросовера Volkswagen ID.4. Про це на конференції Wards Auto заявив глава бренду Ральф Брандштеттер.

«Ми прийняли рішення прибрати Passat для США, оскільки тренди на ринку твердо зміщуються в сторону кросоверів, про що свідчить успіх моделі Atlas», – наводить Tarantas.News слова топ-менеджер.

Нагадаємо, що актуальна версія Passat проводиться з 2018 року і проіснує ще мінімум 3 роки. При цьому седан відрізняється від європейської версії. Так, в його основі лежить вже порядком застаріла платформа PQ46, а габарити перевершують «побратима». Американський седан оснащується безальтернативним бензиновим турбоагрегатом на 2,0 л і потужністю 176 к.с. В якості трансмісії використовується 6-ступінчаста АКПП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!