«Євробляхи» тепер штрафуватимуть автоматично

0
91

Система відеофіксації порушень правил дорожнього руху почала реєструвати порушення, скоєні власниками авто на іноземній реєстрації.

З 1 червня 2020 року в Україні почала функціонувати в автоматичному режимі система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Поки система КАСКАД (комплексна автоматизована система контролю автомобільних доріг) покриває лише Київ та Київську область та до недавніх пір штрафи випасувались лише власникам транспортних засобів з українською реєстрацією.

Порушення ж ПДР «іноземними» автівками (більшість з яких так звані «євробляхи»), ймовірно, система могла фіксувати, але далі оператори, що відповідають за винесення рішення з накладання штрафу, були змушені просто зупиняти процедуру, адже з’ясувати кому належить ТЗ було неможливо.

Проте з 19 листопада ситуація зміниться, адже у МВС України «зв’язали» свої бази з аналогічними у Держприкордонслужбі.

Таким чином, іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, та громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації («євробляхи») нестимуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху. Проте є одне але.

«Цей проект реалізований разом із Держприкордонслужбою, – заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. – Прикордонник при в’їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника взявши їх з бази даних ДПСУ.

Тепер відносно цих громадян поліцією винесені постанови про порушення правил Дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам. Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в’їзд в Україну».

Таким чином, «листи-щастя» знаходитимуть свого власника лише у випадку, якщо машина буде перетинати кордон.

Також, у випадках коли власником ТЗ на іноземних номерах буде громадянин України, то на його адресу, як й зазвичай, буде відправлене повідомлення з вимогою заплатити штраф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!