У Канаді водіїв закликають уникати лосів – вони вилизують машини

0
455

Цікаві інформаційні табло з’явилися на дорогах в канадській провінції Альберта, в національному парку Джаспер: на них виведена напис, що закликає водіїв не давати лосів облизувати машини – в буквальному сенсі цього слова.

Як пояснює портал Autoevolution , розгадка криється в тому, що лосів взимку бракує необхідних мінералів – і вони знаходять їх на машинах, оскільки останні їздять по посипаних сіллю дорогах. Сам по собі процес облизування транспортних засобів, як стверджується, здоров’ю тварин нашкодити не може, однак через це пристрасті вони все частіше несподівано вибігають на дорогу, через що збільшується ризик виникнення ДТП. Влада радить водіям уникати лосів, щоб останні, таким чином, не обзавелися шкідливою звичкою.

«Кілька років тому це виглядало як епізодична проблема, але тепер надто поширене …», – прокоментував появу дорожніх знаків представник національного парку Джаспер Стів Янг.

Якщо вже голодний лось почав облизувати автомобіль, то не варто його провокувати на агресивні дії – підходити до нього і намагатися заважати його трапези. Замість цього рекомендується посигналити або повільно від’їхати від тварини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!