В Україні можуть різко змінитися цiни на бензин

0
1716

Верховна Рада може розглянути законопроект, який знизить ціни на бензини приблизно на 3-4 гривні.

Про це повідомив виконавчий директор Української енергетичної  асоціації Олексій Шульга, передає УНІАН.

За його словами, останніми даними вартість тони скрапленого газу коштує дорожче ніж тонна бензину. На думку Шульги, це дуже небезпечно та економічно абсурдно, адже на АЗС це пальне значно дешевше.

«Вітчизняні виробники реально можуть забезпечувати країну якісними вітчизняними бензинами та дизельним пальним в обсязі не менш 50%-80% загального споживання. Для цього держава просто має дати вітчизняній нафтопереробці конкурентно працювати, створивши рівні умови в оподаткуванні та ринкові правила гри. Тим самим забезпечити збереження вітчизняного виробництва та зміцнення енергетичної незалежності нашої країни», – каже виконавчий директор Української енергетичної  асоціації Олексій Шульга.

За розрахунками експертів Асоціації, при вирівнюванні акцизів на рівні 139,5 Євро за 1000 літрів, акциз на бензин буде знижено на 74 євро. При курсі НБУ в останньому кварталі, що становить 33,14 гривні за 1 євро, вартість 1000 літрів бензину зменшиться на 2454 гривні. Додавши ще ПДВ у розмірі 20% зниження сягне 2945 гривень. Отже, бензин може подешевшати майже на 3 гривні.

Враховуючи програми лояльності у мережах АЗС де додаткові знижки на паливо сягають до 4 гривень на літр, реальна вартість бензину може знизитись ще на 3-5 гривень, тобто майже на 25%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!