АЗС продаватимуть автогаз майже за безцінь

0
432

Ціни на автогаз можуть опуститися до 5 гривень. Популярне паливо продовжує втрачати в ціні, а експерти стверджують: тренд може втриматися до липня, пише firstgear.

В Україні триває падіння вартості автомобільного газу. Сьогодні, на деяких АЗС цінник опустився до позначки 6 гривень 70 копійок. Середня вартість по Україні вже не перевищує 8 гривень за літр. Такої цифри на стелах АЗС ми не бачили багато років. Експерти запевняють: це ще не межа. Уже влітку, ціна літра газу може зрівнятися зі склянкою газованої води.

– Зараз ситуація склалася таким чином, що навіть ціни на нафту не сильно будуть впливати на знижений цінник в липні. Заправки вже добре закупилися. Швидше, більш вагомий фактор, як Україна буде виходити з карантину, – вважає паливний експерт Володимир Шульга. – Якщо все залишиться так як є, ми очікуємо зниження вартості газу до 5 грн. 50 копійок.

Правда, Володимир зробив уточнення. Вихід з карантину збільшить попит на паливо, а значить, падіння цін припиниться.

– Зараз попит дуже низький. На деяких АЗС персонал відпочиває. Тому, якщо хтось на ринку знижує ціну на 10 копійок, за ним слідують і конкуренти. Інакше не вижити. З’явиться попит, зниження ціни сповільнитися. Навіть можливе незначне зростання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!