В Україні розробили унікальний автомобіль для боротьби з коронавірусом (Фото)

0
662

Українці створили унікальний автомобіль для боротьби з вірусом СOVID-19. Корпорація “Богдан” розробила спеціальний автомобіль для дезінфекції вулиць від всяких вірусів.

Про це повідомляє “Автоцентр“.

Унікальна машина для дезінфекції вулиць була розроблена в Черкасах, а днями відбулася її демонстрація. Як з’ясувалося автомобіль «Богдан-3378» створений на шасі вантажівки з бортовою платформою Hyundai HD78. У вантажному відсіку автомобіля встановлені встановлені ємності з дезінфікуючим розчином загальним об’ємом 3 кубометра.

Особливість нової машини для очищення вулиць і тротуарів полягає в тому, що можна обробити не тільки проїжджу частину, а й важкодоступні місця – є два виносних розпилювачі для операторів, для дезінфекції на відстані 30 метрів від транспортного засобу.

Варто відзначити, що Hyundai HD78, є дуже маневреним автомобілем, тому відмінно підходить для експлуатації в місті – радіус розвороту складає 6,5 м.

На сьогоднішній день це єдиний екземпляр автомобіля для дезінфекції вулиць. Для запуску масове виробництво транспортних засобів необхідно, щоб комунальні підприємства України замовили такі авто для боротьби з китайським вірусом COVID-19.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!