Власникам “євроблях” розповіли, що робити з машинами під час карантину

1
1520

З моменту введення карантину по всій території України вже пішов другий місяць, без роботи залишилися не тільки громадяни країни, але також і підприємці. І що ж тепер робити тим, хто не встиг поставити на облік “євробляху”?

Про це пишуть Акценти .

Справа в тому, що чинне законодавство передбачає про те, що якщо на територію України було ввезено автомобіль з Європи, то його повинні розмитнити і поставити на облік протягом 10 днів, або ж за цей час вивезти авто з України.
Але тут несподівано втрутилася всесвітня пандемія коронавірусу. Український уряд також ухвалив документ про те, що кожен українець, який в’їхав на територію країни з-за кордону, зобов’язаний самоізолюватись на 14 днів, або ж добровільно відправитися на обсервацію. Тепер виходить, що ці два законодавства суперечать одна одній, адже якщо людина, який привіз автомобіль не проведе процедура розмитнення і постановки на облік, то йому доведеться заплатити штраф.

Уряд України з цього приводу також прийняло рішення. І тепер всі власники “евроблях” можуть спокійно пересуватися на своїх автомобілях, по епідеміологічна обстановка в країні не налагодиться. Але, щоб таке правило запрацювало, власнику такого автомобіля необхідно буде звернутися в митну службу з відповідною заявою. Заява потрібно подати до того, як закінчиться 10-денний термін.

Що потрібно вказати в заяві:

– ПІБ;

– реєстраційний номер автомобіля, який бив ввезений;

– дату тимчасового ввезення автомобіля;

– пункт пропуску, через який було здійснено ввезення автомобіля;

– підстави для того, щоб термін тимчасового ввезення автомобіля був продовжений;

– адреса електронної пошти або домашню адресу (для зв’язку);

– контактний номер телефону (для зв’язку).

Крім того, до заяви необхідно прикріпити наступні документи:

– копію реєстраційних (технічних) документів на автомобіль;

– копію паспорта, на підставі якого була здійснена митна формальність по ввезене автомобілю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!