Новини

Карантин обвалить ринок автомобільного пального в Україні, – експерт

Share

Через карантин споживання палива в Україні впаде на 20-30%, такий висновок оприлюднили експерти консалтингової групи “А-95”, проаналізувавши тенденції на ринку в першому кварталі поточного року.

У повідомленні зазначено, що в першому кварталі 2020 року баланс ринку нафтопродуктів України почав зниження, “яке буде прогресувати у зв’язку з введенням карантину”, пише 112.ua.

Так, баланс дизельного палива в першому кварталі 2020 р. склав 1,387 млн т, що на 1,5% менше, ніж за аналогічний період 2019 р. (1,408 млн. т). Наголошується, що це перший випадок зниження квартального балансу ринку з 2015 р.

Окрім того, імпорт дизпалива скоротився на 3%, до 1,196 млн т. Основним імпортером залишається все так само Російська Федерація, їй належить 41% балансу українського паливного ринку. Внаслідок перебоїв з постачанням сировини з РФ знизилося постачання нафтопродуктів з Білорусі, його частка в балансі ринку впала з 35% до 19%.

“Якщо в І кварталі спостерігалося тільки зниження споживання ДП і переважно в промисловому сегменті через уповільнення темпів зростання економіки, то в другому кварталі зниження споживання прискориться і пошириться на всі марки нафтопродуктів в зв’язку з карантином. Ми очікуємо, що продажі моторних палив знизяться щонайменше на 20–30% і будуть залежати від перебігу епідемії”, – заявив директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: пальне

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024