Чи може поліція вилучити автомобіль за несправне підсвічування номерного знака

0
655

Якщо водієві на місці вдалося усунути несправність, то права затримувати автомобіль у патрульної поліції немає.

Юристи нагадали про важливість справного підсвічування номерних знаків транспорту, повідомляє авто24.

Керування автомобілем з неосвітленим номерним знаком в темний час доби або в умовах поганої видимості тягне за собою накладення штрафу 170 гривень. Згідно ст. 121 ч. 6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Повторне виявлення цього порушення протягом одного року спричинить за собою або штраф 255 грн, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Крім цього патрульний може заборонити експлуатацію автомобіля і тимчасово затримати його шляхом блокування або доставлення на спеціальний майданчик до усунення несправності.

Юристи вказують, що подібне тимчасове затримання транспорту патрульної поліцією правомірно тільки після складання акту огляду та тимчасового затримання автомобіля. Зазначений акт повинен складатися в присутності двох понятих. Один примірник акта повинен бути наданий водієві.

Якщо акт був складений з порушеннями, або не було при цьому понятих – таке вилучення автомобіля вважається незаконним. Якщо водієві на місці вдалося усунути несправність, то права затримувати автомобіль у патрульної поліції немає.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!