В Україні різко знижується вартість бензину

0
1506

Війна на нафтовому ринку між арабським світом і Російською Федерацією привела до того, що вартість самої нафти практично обрушилася до немислимих 13 доларів за барель. Саудівська Аравія може собі дозволити таку низьку ціну, адже собівартість видобутку нафти там найнижча в світі. А тому навіть при таких цінах саудівці отримують прибуток. Однак, як все це позначиться на вартості бензину в Україні?

Про це пишуть “Вести-UA.NET”.

Можливо, що скоро ми побачимо, як нафта будуть безкоштовно пропонувати всім бажаючим, оскільки ціни на неї впали нижче нікуди. Першою на собі наслідки зменшення ціни відчула Росія.

Нещодавно розгорілася нафтова війна між Росією і Саудівською Аравією і коронавірусна інфекція вплинула на ціноутворення “чорного золота”

Є два варіанти розвитку подій. Перший говорить, що рівень падіння зупиниться і до літа підросте до 35-45 доларів. Схожої точки зору дотримуються деякі фахівці, вони прогнозують ціну в 40 доларів. До речі, Росія на їхню думку може пережити падіння завдяки своїм запасам.

Інші стверджують, що споживання значно скоротилося і нафти занадто багато. А тому вартість нафти буде продовжувати падати. В такому випадку Росія може значно постраждати. Ще в 2008 нафта коштувала 140 доларів, після чого впала до 50. У 2014 році ціна за барель з 80 доларів впала до 28. З початку загального карантину вона не піднімається вище за цю ціну.

На жаль, ціна газу для України не зміниться. Вона довго йде до кінцевого споживача.

Ціна газу залежить від вартості газу на світовому ринку і курсу валюти. Ці фактори стають вирішальними при ціноутворенні. Сьогоднішня пандемія теж вплинула в гіршу сторону на ринок газу.

Бензин подешевшав, в порівнянні з березнем, приблизно на 20%. Його ціна не змінюється так швидко, оскільки складається з податків і націнок.

У квітні вартість бензину А-95 і А-92 буде 20 тисяч і 19 тисяч гривень за тонну. Але на заправках ціни поки знижуються незначно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!