Новини

Світовий авторинок несе перші серйозні втрати через коронавірус

Share

За інформацією Automotive News Europe, в березні, коли епідемія докотилася до європейських країн, продажі нових автомобілів на більшості ринків Європи просіли в середньому на 70-90%. Аналітики прогнозують, що за підсумками повного року попит на європейському ринку скоротиться на 20%.

Продажі нових легкових автомобілів у Франції в березні 2020 року впали на 72,2%, до 62,7 тисячі машин.

Збут автомобілів місцевих автоконцернів (PSA і Renault) знизився на 72,6%. Машини іноземних брендів купувалися гірше на 71,8%. Найбільший європейський виробник – VW Group – просів на 78,9%. Трохи кращі справи у марки Toyota – мінус 58,6%.

В Італії ринок звалився ще сильніше – на 85%, до 28,3 тисячі машин.

В Іспанії падіння попиту склало 69% – всього 37,6 тисячі машин. Менше інших скоротилися продажі Tesla – мінус 37%. Непогані результати в поточній ситуації показали марки Seat, Hyundai і Toyota – падіння менше 50%.

Трохи краще відчували себе ринки Бельгії і Швейцарії, де зафіксовано мінус на 48% (1,7 тисячі штук) і 41% (17,1 тисячі штук) відповідно. Мінімальне зниження попиту – в Швеції, мінус 9% (27,5 тисячі машин).

Більшість європейських країн в даний час знаходяться на карантині: введені обмеження на пересування громадян і на роботу більшості організацій, які зачіпають і дилерські центри. У Франції жорсткі заходи діють з 16 березня, в Іспанії з 10-го. Ймовірно, що в квітні продажі скоротяться ще сильніше, якщо епідеміологічна ситуація не покращиться в найближчі дні.

За даними Європейської асоціації автовиробників (ACEA), зупинка автозаводів через пандемію торкнулася близько 1,11 мільйона європейців, зайнятих на виробництві автомобілів. При цьому кількість людей, задіяних у всьому ланцюжку (логістика, випуск автокомпонентів, продаж і так далі), які також постраждали від карантину, помітно вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024

Один з найбільш непривабливих автомобілів у світі повернеться як конкурент Renault Duster

На початку квітня цього року в Мережу випливли плани концерну Stellantis, що володіє брендом Fiat,…

17.05.2024