Новини

Експерт розповів, як влада намагається «залізти» до кишені водіїв

Share

Розміщення камер для фотовідеофіксації ДТП на дорогах – не знизить рівень аварійності на дорогах, оскільки держава ставить своїм завданням збільшення зборів від штрафів, а не турботу про безпеку на дорогах країни.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив адвокат, старший партнер адвокатської компанії «Кравець і партнери» Ростислав Кравець.

«Уже чимало часу в містах діє режим обмеження швидкісного режиму – не більше 50 кілометрів на годину, але кількість правопорушень і ДТП пов’язаних з перевищенням залишилося на колишньому рівні», – сказав експерт.

На думку Кравця, нововведення, пов’язані з камерами фотовідеофіксації ДТП, є наслідком неправильного управління державою, головною метою якої має бути зменшення аварійності, а не збір додаткових штрафів.

«Замість того, щоб зробити якісну розмітку, зайнятися якістю дорожнього покриття, питаннями профілактики дорожнього руху, влада намагається знизити кількість аварійності за допомогою виписування все нових штрафів», – додав він.

За словами адвоката, немає підстав вважати, що введення штрафів і запуск камер спостереження буде істотно впливати на зниження аварійності, пов’язаної насамперед з неякісним дорожнім покриттям і поганою організацією руху.

«З поширенням камер на дорогах в майбутньому, чисто теоретично можна припустити зниження рівня аварійності, але не більше ніж в межах 10% (не більше 5-6%). У світлі того, як у нас реєструють правопорушення, можна припустити, що відповідну статистику будуть створювати штучно, щоб довести ефективність застосування відеокамер», – підсумував Р. Кравець.

Нагадаємо, в Києві запрацювали перші 20 камер фотовідеофіксації дорожнього руху. Наступні 30 будуть встановлені в Київській області до 1 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: ПДР

Останні записи

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024