Названі головні страхи початківців водіїв

0
1021

Згодом більшості водіїв вдається впоратися зі страхом і набути впевненості, але в перші дні або навіть місяці за кермом – дуже страшно. Експерти з’ясували, чого ж найбільше бояться автомобілісти.

Фахівці провели онлайн-опитування, щоб дізнатися, чого найбільше бояться водії-новинки. У дослідженні взяли участь більше тисячі чоловік. З’ясувалося, що найстрашніше – це рушити в гірку. Саме так відповіли 19% опитаних.

Друге місце в рейтингу страхів дісталося іншим автомобілям. Їх бояться 16,6% водіїв. Кожен восьмий повідомив, що боїться зустріти співробітників ДПС (12,4%) і стихнути на дорозі (12,3%). Замикає п’ятірку самих головних страхів – страх нерегульованих перехресть (11,1%). Всі ці неприємні ситуації в сумі набрали 70% голосів.

Паркуватися або їхати заднім ходом бояться 9,3% водіїв. Частина респондентів зізналися, що не можуть позбутися відчуття ніби вони всім заважають (8,3%). Ще 5,3% учасників опитування повідомили, що бояться пішоходів. Деякі побоюються за технічний стан своєї машини і бояться її зламати (4,7%). Найменше молоді водії турбуються при проїзді регульованих перехресть (0,9%).

На думку експерта, взагалі страх – корисне почуття. Він допомагає виживати в найважчих ситуаціях. Головне – не давати йому переростати в паніку. З досвідом і відпрацюванням визначених маневрів новачки перестають боятися гірок, інших водіїв і нерегульованих перехресть. Але пішоходів і велосипедистів слід побоюватися завжди. Їх поведінка на дорозі може бути непередбачуваним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!