У мережі розкрили нову схему для ухилення від податків за європейське авто (Відео)

0
1662

Українці знайшли новий спосіб уникнути податків при розмитненні автомобілів з Євросоюзу, оформляючи їх як гуманітарну допомогу з-за кордону. Про це розповідає програма “Наші Гроші з Денисом Бігусом”.

Так, для того щоб розмитнити “євробляху” “під нуль”, тобто без сплати податків, українці вдалися до нового способу – оформляють допомогу по інвалідності і купують європейське авто під виглядом гуманітарної допомоги. Відповідно до Закону України, громадяни з інвалідністю можуть приймати в подарунок від іноземців автомобілі, причому не сплачуючи податок при розмитненні. Такою діркою в законі стали зловживати недобросовісні жителі.

За фактом, гуманітарний автомобіль повинен бути своєрідною допомогою для людей з інвалідність для того, щоб дістатися до медустанови і т.д. Однак найчастіше, українці оформляють на своїх знайомих або родичів з інвалідністю автомобілі нібито подаровані європейцями, привласнюючи їх тим самим собі в користування.

Так сталося, наприклад, у Хмельницькій області. Журналісти “Наші Гроші” навідалися в гості до місцевої пенсіонерки Людмилі Гома, на яку в 2018 році оформили “гуманітарний” кросовер Mercedes-Benz GLA 200. Вартість такого в інших країнах може досягати 23 тисяч доларів. Однак при ввезенні в Україну, власники авто не доплатили в бюджет 8,3 тисячі доларів, заощадивши на розмитненні. Сама ж пенсіонерка заявила, що автомобілем не володіє і навіть не може пригадати ім’я того “благодійника”, який подарував їй автомобіль.

За підсумком, журналістам вдалося знайти “подарований” автомобіль в Києві: він перебував в користуванні невістки Людмили Гомі – Ірини. У своє виправдання жінка заявила, що вона не займалася оформленням даного Mercedes, а на даний момент вона просто ним користується. Тобто, за фактом, інвалідність Людмили була лише приводом для того, щоб заощадити непогану суму, на сплату податків.

Більш того, у Ірини також є двоє синів з оформленими інвалідності. Вони знаходяться на черзі на отримання Mercedes’е E200 2012-2013 років з ЄС. За кордоном їх вартість досягає 12 і 20 тисяч доларів, а за допомогою інвалідності вони зможуть заощадити при розмитненні до 10 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!