Пекінський автосалон відклали на невизначений термін. Знову вірус

0
221

Організатори міжнародного автосалону в Пекіні оголосили про перенесення термінів його проведення через епідемію смертельно небезпечного коронавіруса.

«Автосалон, запланований на період з 21 по 30 квітня, перенесено на більш пізній час для захисту учасників і гостей виставки від епідемії [хвороби, викликаної коронавірусів]» , – йдеться в повідомленні на офіційному сайті заходу. Нова дата проведення автосалону поки не визначена, її оголосять окремо.

Міжнародний автосалон в Пекіні проводиться з 1990 року, його періодичність – раз на два роки, він чергується з Шанхайським мотор-шоу. В останні роки на тлі бурхливого розвитку авторинку Китаю автосалони в Пекіні і Шанхаї набули глобального значення і стали найбільшими подібними заходами в Азії.

Як зазначає агентство «Блумберг» , автосалон – не єдиний великий захід, відкладений через коронавірус. Так, недавно про скасування інвестиційної конференції в Китаї оголосив банк Credit Suisse. Крім того, уряд Піднебесної розглядає можливість скасування свого засідання вперше за кілька десятиліть. На початку лютого через загрозу поширення коронавируса був відкладений Всесвітній конгрес мобільного зв’язку в Барселоні (Іспанія).

Спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом (2019 nCoV), була зафіксована в найбільшому китайському місті Ухань в кінці грудня 2019 року. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!