Новини

Таксистів хочуть звільнити від штрафів за деякі порушення ПДР

Share

Водіїв таксі пропонують не штрафувати за перевезення дітей без авто крісел.

Про це повідомляє AUTO.RIA.com.

Минулого року з 20 листопада почав діяти закон, яким передбачені підвищені штрафи за порушення правил перевезення дітей в автотранспорті. За перше порушення доведеться сплатити 510 грн, за друге – 850.

Як і будь-яке нововведення, це теж викликало певне обурення у водіїв. Однак, якщо приватні автовласники прийняли нові правила (адже нема жодного сенсу ризикувати безпекою власних дітей) то водії таксі заявили, що виконати такі вимоги нереально, й наводили низку причин, чому саме.

Днями у Верховній Раді з’явився проєкт №3009, яким передбачається звільнити водіїв таксі (йдеться про легальних, котрі мають відповідну ліцензію) від штрафів за порушення правил перевезення дітей.

Також у проєкті присутнє уточнення щодо типів транспорту: штраф стягуватиметься лише при неправильному перевезенні дітей легковими автомобілями. Тобто, всіма іншими ТЗ, будь то мотоцикл чи кузов самоскида – виходить, що можна без застережень. Принаймні, штрафу за це, згідно з запропонованою версією закону, не буде.

Зрештою, і про таксі авторам документа слід було б додати ще одне уточнення. На заміських дорогах, де швидкість руху та трафік (відповідно, і потенційна небезпека) аж ніяк не нижчі, ніж при поїздках на приватному автомобілі, варто було б залишити зобов’язання використовувати дитячі автокрісла і в автомобілях таксі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Leave a Comment

View Comments

  • Так давайте таксистам и ПДР выпускать отдельным изданием ! С одним лишь правилом в нём - таксист всё можно , он всегда прав . Я бы этих дебилов вообще заставил каждый год экзамен сдавать .

  • эти таксисты вообще охренели... АВАРИЙНЫЕ СИТУАЦИИ ВОЗНИКАЮТ КАК РАЗ ЧАЩЕ В ГОРОДЕ!!!

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024