Таксистів хочуть звільнити від штрафів за деякі порушення ПДР

2
1847

Водіїв таксі пропонують не штрафувати за перевезення дітей без авто крісел.

Про це повідомляє AUTO.RIA.com.

Минулого року з 20 листопада почав діяти закон, яким передбачені підвищені штрафи за порушення правил перевезення дітей в автотранспорті. За перше порушення доведеться сплатити 510 грн, за друге – 850.

Як і будь-яке нововведення, це теж викликало певне обурення у водіїв. Однак, якщо приватні автовласники прийняли нові правила (адже нема жодного сенсу ризикувати безпекою власних дітей) то водії таксі заявили, що виконати такі вимоги нереально, й наводили низку причин, чому саме.

Днями у Верховній Раді з’явився проєкт №3009, яким передбачається звільнити водіїв таксі (йдеться про легальних, котрі мають відповідну ліцензію) від штрафів за порушення правил перевезення дітей.

Також у проєкті присутнє уточнення щодо типів транспорту: штраф стягуватиметься лише при неправильному перевезенні дітей легковими автомобілями. Тобто, всіма іншими ТЗ, будь то мотоцикл чи кузов самоскида – виходить, що можна без застережень. Принаймні, штрафу за це, згідно з запропонованою версією закону, не буде.

Зрештою, і про таксі авторам документа слід було б додати ще одне уточнення. На заміських дорогах, де швидкість руху та трафік (відповідно, і потенційна небезпека) аж ніяк не нижчі, ніж при поїздках на приватному автомобілі, варто було б залишити зобов’язання використовувати дитячі автокрісла і в автомобілях таксі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!