Все у смартфоні: відтепер посвідчення водія непотрібно возити із собою

0
1504

Завдяки мобільному додатку «Дія», презентація якого відбулася 6 лютого 2020 року, українці зможуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.

Про це повідомляє телеграм-канал “Адвокат Права“.

Завдяки мобільному додатку «Дія», який від сьогодні доступний у Apple Store та Google Play, дев’ять мільйонів українців можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні. За його словами, до кінця зими українці мають отримати доступ до цифрових паспортів.

– За допомогою смартфона громадяни України зможуть посвідчувати особу, подорожуючи залізницею, під час медичного обслуговування, банківських операцій тощо, – зазначив Президент.

Наразі додаток підтримує наступні функції:

  • відображення водійського посвідчення;
  • відображення свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів;
  • перевірка валідності електронних документів через спеціальний QR-код;
  • онлайн-підтримка та чат-боти.

Для отримання електронних версій документів потрібно просто авторизуватися за допомогою BankID. Документи з’являться у додатку автоматично, якщо в реєстрі містяться повні дані.

Однак, будьте уважні. Сьогодні вже наявні випадки, коли особа авторизується, однак порex з її даними на екрані відображається фотокартка іншого громадянина.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!