Стало відомо, як працюватимуть електронні водійські посвідчення в Україні

0
198

Правоохоронці  будуть за допомогою камери на планшеті сканувати QR-код, що підтверджуватиме дійсність водійських посвідчень.

Про це під час презентації мобільного додатку «Дія» повідомив керівник проекту Мстислав Банік, інформує УНН.

Мстислав Банік розповів, що підтверджувати дійсність водійських посвідчень будуть за допомогою QR-коду.

«Разом з міністерством внутрішніх справ доробили програмне забезпечення на планшетах поліцейських, а цей самий QR-код, який сканується будь-якою камерою смартфона, також сканується камерою поліцейського планшету, але направляє дані уже інакші», – сказав він.

Він зазначив, що для сканування QR-коду не потрібне ніяке додаткове програмне забезпечення, потрібно лише мати смартфон, камеру і додаток “Дія”.

«QR-код має бути дійсним в момент перевірки. Не годину тому, не 5 хвилин тому, а прямо зараз, коли це необхідно – при пред’явленні співробітнику поліції, чи в поїзді, чи в будь-якій іншій життєвій ситуації, яких тисячі. Ми розробили окрему систему з генерації тимчасового QR-коду для кожного документу. В момент створення QR-коду програма звертається до реєстру та підтверджує його дійсність в режимі реального часу. QR-код живе 3 хвилини – цього часу цілком достатньо, щоб його відсканувати та отримати підтвердження, що такий документ існує», – додав Мстислав Банік.

Також він зазначив, що при наведенні камери смартфону на QR-код документу – одразу відкриється «Дія» з вікном підтвердження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!