Зеленський підписав закон, який торкнеться усіх автомобілістів

0
546

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким Державній агенції автомобільних доріг (Укравтодору) дозволяють залучити до 20 мільярдів гривень кредитів під державні гарантії.

Про це повідомляють у прес-службі Офісу глави держави.

«Президент України Володимир Зеленський підписав закони «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» № 467-ІХ та «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» №468-ІХ, які Верховна Рада ухвалила 16 січня 2020 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закони передбачають можливість для Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) отримувати державні гарантії за запозиченнями з 2020 року для фінансування розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення.

«Залучення Укравтодором на розбудову автомобільних шляхів фінансових ресурсів дасть змогу прискорити ремонт і реконструкцію доріг, модернізацію дорожньої інфраструктури, а також будівництво нових шляхів», – повідомляє прес-служба відомства.

Активний розвиток транспортних мереж і поліпшення їхньої якості стимулюватиме економічне зростання та сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху, скороченню для людей і вантажів часу перебування в дорозі до пунктів призначення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!