Новини

Україна йде шляхом знищення власної автомобільної промисловості, – експерт

Share

«Автомобільна компанія «Богдан Моторс» надала Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пропозиції, які, на думку автовиробника, дозволять завантажити потужності українських автомобілебудівних підприємств, сприятимуть збільшенню надходжень податків та зборів до бюджетів всіх рівнів, а також створять нові робочі місця.

Про це інформує прес-служба виробника.

Ініціативи зокрема стосуються змін до податкового та митного кодексів. Так, комплектуючі та обладнання для виробництва в Україні мають ввозитись на пільгових умовах, а саме з нульовою ставкою мита. При цьому мито та акциз на імпорт готової продукції мають бути збережені або навіть збільшені.

Окрім того, один з найбільших українських автовиробників, виступив із ініціативою надання пріоритетного статусу продукції вітчизняного виробництва при закупівлі за державний кошт.

Раніше генеральний директор «Автомобільної компанії «Богдан Моторс» Віталій Старосуд  заявив, що новому Уряду України необхідно звернути увагу на вітчизняний автопром, який останні роки переживає глибоку кризу. Про це він зазначив, коментуючи обіцянку Прем’єр-міністра Гончарука досягти зростання економіки держави на 40% впродовж найближчих років.

За його словами, Україна йде шляхом знищення власної автомобільної промисловості. Серед причин занепаду автовиробництва в Україні, на думку керівника компанії, стала низка провальних рішень, ухвалених урядами протягом останніх 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Так звані "українські автовиробники№" такими ніколи не являлись,це скоріше автоспекулянти які знущались неякісною автозбіркою за спекулятивними цінами! Так,що туди їм і дорога!

    • Абсолютно вірно! При тому, що т.з "виробники" стовідсотково завищують ціни на свою продукцію, посилаючись на ціни у світіі і "скромно" замовчуючи якість і сучасність.

  • Якщо обкласти величезними митами іномарки, в тому числі б/у євробляхи (або взагалі їх заборонити завозити до України), то автомобільна промисловість України швидко відродиться!

    • Я думав що вже таких наївних бовдурів не стало

    • Володимир,те що ти говориш було впроваджено в Україні на протязі 25 років і нічого корисного не принесло. В Європі всі працюють на рівних умовах і саме завдяки постійній конкуренції народжують гідний продукт. Рецепт підняття автовиробницьтва в Україні простий:
      1) Конкуренція (і з тим же автоімпортом теж)
      2) Доступне кредитування
      3) Гідні заробітні плати населення
      4) Нульове ввізне мито на автокомпоненти
      5) Забрати автозаз у Васадзе і перезапустити завод за державний кошт (випускати електрички)
      6) Налогові пільги на певний період навим виробникам

  • Дуже хочеться побачити УКРАЇНСЬКИЙ двомісний електромобіль. Котрий спроєктували і виготовили українськи фахівці.

  • А, что это за АВТОЭХСПЭРТ, что написал эту статью. Почему ссылка на" прес-служба виробника", и о каком автопроме речь о "АНУСАХ" которым 30 лет и которых Украинцам насильно приходилось покупать чтобы всякие тариэлы получали миллионы - не выйдет. Создайте хоть что-то кокурентное, продайте на свободном рынке, заплатите налоги и не задрачивайте государство. И хватит называть себя Укр выробныком Вы сейчас нихто все ездят на иномарках., народу нужен КРАЗ

  • Дуже хочеться побачити УКРАЇНСЬКИЙ двомісний електромобіль. Котрий спроєктували і виготовили українські фахівці.

  • Владимир, не пишите бреда! Какая промышленность "відродиться"... ?? Богдан Авто ??? Вы шутите или Вы заказной комментатор?

    Пусть сначала начнут делать нормальные машины по приемлемым ценам, а потом мы уже сами будем просить защитить нашего национального производителя! Но нам тулят гавняные машины с уродливым качеством! Сейчас нечего защищать!

    Пусть лучше сделают удешевление "растаможки" для миллионов семей, это будет позитивнее, чем увеличение прибыли какого-то частного (не государственного даже) Богдан Авто... Пусть Богдан Авто работает над качеством и выходит на Европейский рынок со своей продукцией, пусть будет в мире конкурентноспособным! Слабо?

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Lexus ES натякає на майбутнє електромобілів із ES350e та ES500e

Наприкінці 2021 року було представлено повністю електричний Lexus ES, що нагадує оновлену версію існуючої моделі.…

09.05.2024

Ford випустить заміну EcoSport, яка зіпсує життя Renault Duster

На початку 2024 року компанія Ford остаточно зняла з виробництва компактний позашляховик EcoSport. Автомобіль, на…

09.05.2024

Geely показала бюджетний електрокросовер із запасом ходу до 2000 км. (фото)

Китайський автовиробник Geely показав фотографії нового електрокросоверу Galaxy E5. Це перший повністю електричний автомобіль у…

09.05.2024

Чому компанія Ford передумала повністю переходити на лише електромобілі

У лютому 2021 року Ford оголосив про свої плани продавати в Європі лише електричні автомобілі…

09.05.2024

Дослідження: автолюбителі стали купувати дешевші машини

Споживачі стурбовані станом економіки, який, на їхню думку, може вплинути на їхні плани щодо купівлі…

09.05.2024

В основу нових автомобілів Toyota ляже платформа BYD

Японський автогігант Toyota планує запустити дві-три нові моделі гібридних електромобілів (PHEV) в Китаї протягом наступних…

09.05.2024