У Зеленського розповіли, як будуть покращувати якість доріг в Україні

Ще на початку президентства Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення якості доріг.

0
252

Ще на початку президентства Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення якості доріг. Зараз стало відомо, кому поручилися дана вказівка ​​і як проходити процес його виконання.

Подробиці розповіла представниця державного підприємства “Дорожній контроль якості” Яна Щигурова.

Так стало відомо, що згідно з новою постановою, замовники зобов’язуються проводити конкурси серед незалежних інженерів-консультантів даної сфери FIDIC на етапах закупівель, проведення робіт, гарантійного обслуговування і ремонту.

Сам ДКК в свою чергу займається моніторингом та виїздами з метою перевірки, якийсь технічний нагляд. При інженерами повинні бути фізособи-підприємці, юркоманіі, але не держструктура. При цьому Щигурова зазначила, що два роки тому через положення “Укравтодору”, державний ДКК займався всім сам. У тому числі і сам себе інспектував на предмет якісного ведення технагляду.

Вона підкреслила, що в Угоді про закупівлі ЄС чітко прописано: інженерні послуги повинні робитися недержавними підприємствами і на основі конкурсу. І за українськими законами про архітектурну діяльність цим повинні займатися приватні компанії.

У цьому, за її словами, і повинен допомогти указ Зеленського.

Також представниця зазначила, що новий указ президента досить гідний, і він зобов’язаний все змінити. Сама ж модель система FIDIC є авторитетною серед більшості великих інвесторів. Вона пояснила, що система надійно захищає гроші бізнесменів, а сама замовник отримує хороший об’єкт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!