Categories: Новини

Як зробити дешеву незамерзайку вікон, рекомендації для всіх водіїв

Share

Міркувати над питанням, як зробити недорогий засіб для запобігання обмерзання скла, або зняття з нього крижаного покриття, водії почали ще з 90-х років.

Причиною для цього став великий дефіцит коштів для розморожування лобового скла автомобіля, в продажу вони зустрічалися досить рідко, а були потрібні вони протягом усієї зими. Так як в цей час була велика кількість «паленої» горілки, то її найчастіше і застосовували в якості найбільш поширеного засобу для зняття крижаного нальоту зі скла. Запах спирту міг сильно випереджати машини, ніж часто користувалися працівники ДАІ, зупиняють подібні машини та змушували водіїв дихати в трубочку.

Завдяки розвитку автомобільної промисловості, незамерзайка зараз не є настільки рідкісної. Але підробки, на жаль, зустрічаються і в цій галузі, тому можна придбати речовину, яке замерзне вже при – 5 градусах. Це стає причиною того, що в регіонах, розташованих в північній частині країни, все ще вважають за краще в бачки омивача заливати спирт або рідини на його основі.

Способи зробити размораживатель для скла самостійно. Без сумніву, вийшовши вранці з дому і побачивши лобове скло автомобіля, покрите крижаною кіркою, радості не зазнає жоден водій, особливо, якщо він поспішає на роботу. Для очищення скла за допомогою скребка знадобиться дуже багато часу. Але є достатня кількість коштів, які допоможуть зробити це набагато швидше.

Гаряча вода. Даний спосіб варто застосовувати з особливою обережністю, якщо встановлене скло не тільки що з заводу. В іншому випадку, в ньому обов’язково є мікротріщини, і потрапила в них вода через деякий час, замерзне. А так як при замерзанні, вода збільшується в об’ємі, то після повторення, скло може бути прикрашено однією або декількома тріщинами. Заміна ж його буде набагато дорожче, ніж покупка спеціальної рідини-незамерзайки.

У самому крайньому випадку можна використовувати злегка теплу воду, яку потім ретельно витерти.

Сіль. Відмінність в застосуванні міцного сольового розчину замість звичайної води полягає в тому, що їм можна цілком безпечно протирати замерзле скло. Найбільш оптимальним способом буде використання м’якої губки, з негайною прибиранням підталого льоду. Доброю добавкою в подібний розчин може стати гліцерин, що дозволяє сповільнити замерзання скла в майбутньому. Єдине, на що варто звернути увагу при використанні – запобігання потрапляння такого розчину на нефарбовані частини машини, що може прискорити появу на них корозії.

Незамерзайка на спиртовій основі. Для її приготування необхідно взяти одну 1 ст.л. гліцерину на 10 ст.л. денатурату. Отриманою сумішшю варто добре протерти лобове скло, після чого насухо витерти його м’якою тканиною. Подібні дії дають можливість запобігти замерзанню скла, а під час протирання скла з внутрішньої сторони – їх запотівання.

Є й інший спосіб. Слід змішати 1 ст.л. скіпідару, 3 ст.л. гліцерину і 5 ст.л. рідкого мила без барвника, а отриманою сумішшю протерти скло. Не варто застосовувати замість рідкого мила розчин звичайного. При великій товщині утвореної криги, можна в звичайний розпилювач налити медичний спирт і розпорошити його на лобове скло. Чим більша кількість суміші буде використано, тим швидше розтане лід.

Підсумок. Не варто забувати, що у продажу є велика кількість різних засобів для можливості розморожування як скло, так і замки машини. Яким засобом скористатися – промисловим чи зробленим самостійно – вибір залишається за водієм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Продажі Volvo зростають: які моделі сьогодні користуються популярністю у світі

Volvo оголосила дані про світові продажі за квітень 2024 року, які склали 65 838 автомобілів,…

07.05.2024

Kia готує новий електромобіль кращий за Volvo EX30

Kia готується уявити світові свою нову розробку в сегменті компактних електромобілів. 23 травня відбудеться офіційна…

07.05.2024

BMW змінить колірну палітру купе M2 у 2025 році

Компанія BMW продовжує радувати своїх шанувальників, оновлюючи гамму кольорів автомобілів. Напередодні стало відомо про нові…

07.05.2024

Що робити, якщо заправились неякісним паливом: є відповідь

У ситуації, коли в авто на АЗС залили неякісне паливо, експерт рекомендує викликати евакуатор та…

07.05.2024

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia, доступним кросовером, орієнтованим…

07.05.2024

Представлений Toyota Land Cruiser 300 від Liberty Walk (фото)

Відоме японське тюнінг-ательє Liberty Walk представило бодікіт для позашляховика Toyota Land Cruiser 300 нового покоління.…

07.05.2024