Як зробити дешеву незамерзайку вікон, рекомендації для всіх водіїв

0
331

Міркувати над питанням, як зробити недорогий засіб для запобігання обмерзання скла, або зняття з нього крижаного покриття, водії почали ще з 90-х років.

Причиною для цього став великий дефіцит коштів для розморожування лобового скла автомобіля, в продажу вони зустрічалися досить рідко, а були потрібні вони протягом усієї зими. Так як в цей час була велика кількість «паленої» горілки, то її найчастіше і застосовували в якості найбільш поширеного засобу для зняття крижаного нальоту зі скла. Запах спирту міг сильно випереджати машини, ніж часто користувалися працівники ДАІ, зупиняють подібні машини та змушували водіїв дихати в трубочку.

Завдяки розвитку автомобільної промисловості, незамерзайка зараз не є настільки рідкісної. Але підробки, на жаль, зустрічаються і в цій галузі, тому можна придбати речовину, яке замерзне вже при – 5 градусах. Це стає причиною того, що в регіонах, розташованих в північній частині країни, все ще вважають за краще в бачки омивача заливати спирт або рідини на його основі.

Способи зробити размораживатель для скла самостійно. Без сумніву, вийшовши вранці з дому і побачивши лобове скло автомобіля, покрите крижаною кіркою, радості не зазнає жоден водій, особливо, якщо він поспішає на роботу. Для очищення скла за допомогою скребка знадобиться дуже багато часу. Але є достатня кількість коштів, які допоможуть зробити це набагато швидше.

Гаряча вода. Даний спосіб варто застосовувати з особливою обережністю, якщо встановлене скло не тільки що з заводу. В іншому випадку, в ньому обов’язково є мікротріщини, і потрапила в них вода через деякий час, замерзне. А так як при замерзанні, вода збільшується в об’ємі, то після повторення, скло може бути прикрашено однією або декількома тріщинами. Заміна ж його буде набагато дорожче, ніж покупка спеціальної рідини-незамерзайки.

У самому крайньому випадку можна використовувати злегка теплу воду, яку потім ретельно витерти.

Сіль. Відмінність в застосуванні міцного сольового розчину замість звичайної води полягає в тому, що їм можна цілком безпечно протирати замерзле скло. Найбільш оптимальним способом буде використання м’якої губки, з негайною прибиранням підталого льоду. Доброю добавкою в подібний розчин може стати гліцерин, що дозволяє сповільнити замерзання скла в майбутньому. Єдине, на що варто звернути увагу при використанні – запобігання потрапляння такого розчину на нефарбовані частини машини, що може прискорити появу на них корозії.

Незамерзайка на спиртовій основі. Для її приготування необхідно взяти одну 1 ст.л. гліцерину на 10 ст.л. денатурату. Отриманою сумішшю варто добре протерти лобове скло, після чого насухо витерти його м’якою тканиною. Подібні дії дають можливість запобігти замерзанню скла, а під час протирання скла з внутрішньої сторони – їх запотівання.

Є й інший спосіб. Слід змішати 1 ст.л. скіпідару, 3 ст.л. гліцерину і 5 ст.л. рідкого мила без барвника, а отриманою сумішшю протерти скло. Не варто застосовувати замість рідкого мила розчин звичайного. При великій товщині утвореної криги, можна в звичайний розпилювач налити медичний спирт і розпорошити його на лобове скло. Чим більша кількість суміші буде використано, тим швидше розтане лід.

Підсумок. Не варто забувати, що у продажу є велика кількість різних засобів для можливості розморожування як скло, так і замки машини. Яким засобом скористатися – промисловим чи зробленим самостійно – вибір залишається за водієм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!