Українських водіїв попередили про різке подорожчання палива

0
2004

На тлі світових тенденцій і проблем з російською нафтою вартість бензину в Україні може збільшитися до 33 гривень за літр. Ціни на автогаз теж будуть збільшуватися, але не такими швидкими темпами. Про це заявив аналітик Максим Пархоменко.

З травня 2019 року США вирішили накласти санкції на країни, які будуть купувати нафту в Ірану. В результаті, такі країни, як, наприклад, Індія, Китай, Японія, Туреччина, Італія і Греція будуть змушені відмовитися від іранської нафти. Це повинно привести до того, що пропозиція нафти скоротиться на мільйон барелів на день.

Крім того, на цьому тижні Білорусь призупинила поставки бензину і дизеля в Україну. Офіційна причина – неякісна нафта, що надходить з Росії. Неофіційна версія – це спеціальний антиукраїнський крок. Коли можуть бути відновлені поставки російських нафтопродуктів в нашу країну – навіть попередньо не відомо. Це може тривати місяць, цілий рік, або навіть більше.

Ці два фактори приведуть до того, що паливо в Україні найближчим часом буде збільшуватися в ціні. Максим Пархоменко прогнозує, що бензин на українських АЗС може досягти позначки 33 гривень за літр, а ДП – 14 гривень за літр.

Потрібно відзначити, що США ще не ввели санкції за покупку іранської нафти, а ціни на паливо на українських заправках уже пішли вгору. Залишається сподіватися, що політики домовляться, і вартість палива в кінцевому результаті не буде занадто великою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!