Categories: Новини

Їзда взимку: «Укравтодор» дав рекомендації українським водіям

Share

На Україну насуваються нові хуртовини і снігопади, і це обов’язково на собі відчують водії. Як автомобілісту не стати жертвою негоди і снігових заметів? Про це розповіли в «Укравтодорі».

Повільно і обережно
Взимку потрібно їздити повільно і обережно. Це допоможе вам уникнути неприємностей на дорогах. Взимку дистанція між автомобілями повинна бути в три рази більше ніж влітку. Це забезпечить безпечне гальмування, якщо в ньому виникне необхідність. Роботу гальм перевіряйте заздалегідь.

Також слід уникати складних ділянок доріг і утримуватися від їзди накатом.

Включайте протитуманні фари і габаритні вогні
Взимку часто видимість на дорогах сильно погіршується, тому слід включати протитуманні фари і габаритні вогні. В цьому випадку потрібно знизити швидкість і їхати якомога правіше, орієнтуючись по дорожній розмітці.

Використовуйте зимову гуму
Взимку автомобілів потрібна зимова гума. В крайньому випадку, всесезонна. Зимові шини забезпечать краще зчеплення з поверхнею, скоротять гальмівний шлях. Іноді водії, мабуть з метою економії, надягають зимової гуму тільки на передні колеса. Це не правильно. Всі чотири колеса повинні мати однакові покришки.

Укомплектуйте автомобіль тросами і лопатами
Взимку велика ймовірність того, що ваш автомобіль застрягне в снігу. Тому в ньому повинні бути обов’язково троси і лопати. Троси знадобляться для буксирування. Що ж стосується лопат, то з їх допомогою ви зможете відкопати машину. Найкраще, якщо це будуть совкові лопати.

Ланцюги, траки
Водії взимку часто використовують ланцюги і траки. Вони покращують прохідність і допомагають автомобілю вибратися зі снігового замету. Зручно користуватися пластиковими траками.

Будьте обережними і уважними з іншими учасниками дорожнього руху
Зимові дороги небезпечні для всіх. Тому водіям потрібно ставитися уважно до всіх учасників дорожнього руху. Це допоможе уникнути аварій.

Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху
Дотримуватися правил дорожнього руху потрібно завжди, але взимку, коли небезпеку на дорозі збільшується, до їх дотримання слід підходити з усією пунктуальністю і навіть педантичністю. Неухильне дотримання правил дорожнього руху – запорука гарної поїздки.

Слідкуйте за новинами про стан доріг
Зараз новини про стан доріг можна отримувати з різних джерел. Причому завжди це буде актуальна інформація. Будьте в курсі подій, щоб уникнути заторів, «пробок» і доріг, де не прибраний сніг.

Перечекайте заметіль
Якщо погодні умови раптово погіршилися, то краще негоду перечекати, наприклад, в якомусь об’єкті дорожнього сервісу. В таких погодних умовах не потрібно ризикувати і наражати на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

При проблемах телефонуйте в аварійні служби
Якщо ви на дорозі взимку потрапили в складну ситуацію, то скористайтеся телефоном, щоб зателефонувати в спеціальні служби (наприклад, на гарячу лінію обласної Служби автомобільних доріг). Вам обов’язково допоможуть.

При складних погодних умовах не користуйтеся особистим авто
за складних погодних умов не користуйтеся власним автомобілем, особливо на далекі відстані. В цьому випадку для поїздки на далекі відстані краще згадати про поїзд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024