Categories: Новини

Розмитнити «євробляху» стало дешевше, ніж купити авто в Україні

Share

В Україні в минулому місяці почали діяти нові правила розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. «Факти» з’ясували, чи стало після цього вигідно ввозити в нашу країну «євробляхи» і розмитнювати їх.

Автоперегонщики стверджують, що кількість замовлень на автомобілі з Євросоюзу останнім часом збільшилася. Мабуть, через те, що до 23 лютого 2019 року діє знижка на розмитнення. Українці, які не хочуть платити 1 000 доларів автоперегонщики, самі їдуть в країни ЄС, найчастіше в Польщу, за машинами. Тим більше, що в Польщі є з Києва поїзди з відносно недорогими квитками.

Поляки, які займаються перепродажем б/у автомобілів з Німеччини, кажуть, що зараз українців вже мало цікавлять старі «євробляхи». Останнім часом наших співвітчизників цікавлять машини не старше 2008 року випуску. Найбільш «ходова» модель – Volkswagen Golf.

У Польщі десятирічний Golf з 1,6 л бензиновим двигуном і з пробігом 170 000 км можна купити за 3 500 євро. Додайте до цієї суми ще близько 1 872 євро (в пільговий період – 1 439 євро) митних платежів. Ось така буде остаточна ціна “Гольфа”. В Україні аналогічний автомобіль продають приблизно за 7 тис. євро.

Шестирічний Golf з 1,4 л бензиновим двигуном в Польщі можна купити за 6,5 тис. євро. Митний платіж складе 2 290 євро (в пільговий період – 2 079 євро). В Україні аналогічна машина коштує в середньому 10 600 євро.

Поляки відзначають, що з 2019 року має знизитися вартість б / у машин з дизельними двигунами. Причин кілька. Наприклад, ціна дизельного палива вище, ніж бензину. На це також впливає велика кількість дизельних авто, від яких позбавляються німці.

Виходить, що якщо самому поїхати в Польщу за автомобілем, то можна заощадити до 1 500 доларів. З урахуванням розмитнення і всіх витрат на дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • В Украине 3000000 авто на евриках, расстаможились 3000, основная масса это те которые и по евро 5 проходили и проходят.
    Это говорит о том, что народ имел в виду эту типа власть и их указы !
    Молодцы !
    Нечего кормить политических проституток !!!
    Их лучше расстрелять, всех чиновников расстрелять !

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024