Вступив в силу новий порядок щодо розмитнення «евроблях»

Час читання: < 1 хв.
1

В Україні вступив в силу тимчасовий порядок щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, раніше затверджений урядом. Про це заявила глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

« Відносно ситуації з розмитнення автомобілів на європейських номерах, то мені здається, що ми вже зрушили з« мертвої точки ». І сьогодні нарешті вийде оновлене програмне забезпечення, яке ще більше спростить і полегшить процедуру розмитнення. Найголовніше, що ця спрощена система з сьогоднішнього дня дасть більш широкий спектр можливостей і можливість рухатися в плані розмитнення «, – пояснила Южаніна.

Реклама

Як повідомляв Аutonews.ua, Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при митному оформленні транспортних засобів для їх вільного переміщення на території України покликаний вирішити проблему махінацій з митною вартістю авто при оформленні.

По-новому авто будуть оформляти так: 
– застосування виключно електронної форми декларування транспортних засобів; 
– визначення переліку документів, які необхідно подавати митницям; 
– мінімізації терміну фізичного перебування автомобілів на митниці з метою зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки; 
– регламентації дій митниці та декларанта в разі перевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!