Categories: Новини

Які авто вигідно привозити в Україну

Share

Привезти в Україну вживаний автомобіль з-за кордону – завжди більш хороша ідея, аніж придбати його в нашій країні. Адже в розвинених країнах умови експлуатації зазвичай кращі – тому завдяки хорошим дорогам, якісному пальному та сервісу авто там у кращому стані, аніж зі значним пробігом в Україні.

Дешеві європейські авто за $1-4 тис.

Легковий хетчбек чи універсал з солідним пробігом у 200-500 тисяч км та таким же солідним віком може коштувати навіть в Україні одну-дві тисячі доларів. Трохи більш “живі” та новіші (але все одно старші десяти-п’ятнадцяти років) коштують вже 3-4 тисячі. Певна річ, всі вони на іноземних номерах і з незрозумілими документами та ще більш туманним майбутнім. Привозять з Литви, Польщі ті інших східноєвропейських країн.

Свіжі легкові авто за $6-15 тис.

За такі гроші, навіть враховуючи послуги посередників, сьогодні реально привезти автомобіль з Західної Європи та розмитнити його за усіма правилами згідно пільгового тарифу сплати акцизу.

Седани та кросовери за $10-25 тис.

Маючи на руках такі кошти, можна розраховувати на свіже (дво-п’ятирічне) авто з Америки. Придбати його “там” можна за 4-7 тисяч на страховому автоаукціоні, а от привезти, розмитнити та відремонтувати – ще 8-10 тисяч.

Електромобілі за $10-15 тис.

Найбільше електромобілів в Україну везуть зі США, причому з тих-таки страхових аукціонів (биті) або з дилерських аукціонів (цілі). Найбільш популярна модель – Nissan Leaf, трапляються також Tesla, VW Golf, Ford Focus, Fiat 500. Розмитнення елеrтромобілів безкоштовне, тож доведеться платити лише за транспортування (800-1500 доларів), послуги брокерів та сертифікацію (300-500 доларів), а також ремонт (якщо він потрібен).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024

Mercedes-Benz презентував «оновлений» S-Class

Флагманський седан Mercedes-Benz S-Class пройшов плановий рестайлінг. Він отримав ряд сучасних функцій, а також два нові відтінки…

01.05.2024

Суперкросовер Ferrari Purosangue отримає 980-сильну версію

Восени 2022 року відбулася прем'єра першого в історії Ferrari кросовера — модель Purosangue стала одним…

01.05.2024

Відбувся офіційний дебют Skoda Octavia Sportline Business

Skoda продовжує радувати шанувальників новими версіями своїх автомобілів, і останній додаток до лінійки Octavia -…

01.05.2024

Експерти провели аналіз та назвали найдешевше американське купе з великою потужністю

Ford Mustang EcoBoost 2024 виділяється як найдоступніше американське купе з потужністю понад 300 кінських сил.…

01.05.2024

Оголошено вартість оновленого Kia Picanto з дизайном EV9

Kia продовжує радувати автолюбителів, представляючи оновлену версію свого популярного міського автомобіля Kia Picanto . Модель…

01.05.2024