Categories: Новини

Експерти розповіли, що буде з машинами на єврономерах

Share
Обіцяють штрафувати й навіть конфісковувати нерозмитнені машини.

Тепер потрапити в Україну транзитом на європейських номерах можна тільки після сплати на кордоні “в’їзного” податку. Сума цього податку майже дорівнює сумі розмитнення. Саме тому в даний момент цим скористалися лише два водія, інші просто залишили авто на кордоні.

Зараз на Львівщині вже 122 “євробляхи” розмитнили. Проте минулого тижня бажаючих було двоє. На кордоні з Угорщиною виникло справжнє звалище. Автомобілі стоять розграбовані, без коліс і навіть без двигунів.

А на кордоні з Польщею, на пункті пропуску Шегині-Медика, з польської сторони – переповнені парковки. Ще тиждень тому вони були порожніми. Машини залишили тут мешканці прикордоння, на яких в Україні їздили в режимі транзиту, пише 24tv.ua.

Тепер простіше і перетнути кордон. Це можна зробити за 20 хвилин. Ще два тижні тому доводилося чекати годинами. На виїзд з України – кілька машин на “єврономерах”. І це дійсно поляки.

Черги з машин на єврономерах тепер у червоному коридорі україно-польського кордону. Андрій майже добу чекає розмитнення. Він таки зважився легалізувати свій сімнадцятирічний “Мерседес”. Каже, купив його у поляка рік тому за 750 євро. Податків вже нарахували майже на 2 тисячі євро. Гроші на розмитнення взяв в кредит.

Зараз, щоб в’їхати на 5 днів треба сплатити грошову заставу у розмірі повної суми розмитнення. Тому водії охоче легалізують свої машини.

“У нас за цей період оформлено вже понад 120 автомобілів в митному режимі імпорт. Це ті автомобілі, які старше 10 років і які не могли фізично оформитися до набрання чинності цього закону. Сплачено до держбюджету понад 6 мільйонів гривень”, – сказав заступник начальника управління організації митного контролю Степан Бочаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024