Польща збагатилася на новому українському законі про розмитнення

1
1470

Після прийняття в Україні нового закону про розмитнення авто, відповідно до якого, перереєстрацією машини повинен займатися безпосередній власник, багато українських водіїв виїхали в Польщу, щоб швидко оформити машину там, чим і скористалися місцеві підприємці

Ціни на оформлення машини тепер виросли в Польщі в кілька разів, за кілька днів з моменту прийняття закону поляки встигли непогано заробити.

Так, оформлення машини на європейських номерах має відбуватися за заявою господаря машини, проте вступило в силу ще одне правило – переоформлення документів має відбуватися на території держави, в якому зареєстрована машина.

З огляду на, що багато українських водіїв не знають правил оформлення авто, вони звертаються до польських посередників. А ті, в свою чергу, штучно завищують ціни на свої послуги у зв’язку з ажіотажем.

У Польщі звичайне переоформлення машини на єврономерах коштує близько 750 грн в гривневому еквіваленті, проте багато посередників просять за свої послуги до 4 тисяч гривень. Як повідомляє джерело, деякі посередники за кілька днів встигли заробити кілька тисяч доларів на стривожених українських водіях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!