Більшість українських водіїв нахабно порушують ПДР

0
766

В Україні лише кожен четвертий водій пристібається паском безпеки. Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права, повідомляє Прямий.

Так, за даними кампанії, 23% водіїв користуються ременями безпеки. Дослідження презентували 14 листопада в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить 12-18 листопада в Україні.

Дослідження проводилось у жовтні 2018 року в 24 містах України. Спостерігачі працювали на дорогах у 22 обласних центрах, а також у Сєвєродонецьку та Маріуполі. Дослідження охоплює понад 32 тисячі водіїв, що дозволило одержати статистично надійні показники фактичного користування ременями безпеки.

Метою дослідження було виявити, яка частина водіїв автомобілів в Україні фактично користуються ременями безпеки і наскільки цей показник змінився за період 18 місяців після проведення першого аналогічного дослідження.

“У порівнянні з показниками такого ж дослідження минулого року, кількість водіїв, що пристібаються, зросла більш ніж на половину з 15 до 23%, що, на нашу думку, є досить позитивною динамікою. Як і минулого року, лідирує у рейтингу Київ, де понад 50% водіїв пристібаються. Втім, наближаються до столичних показників цього року також Житомир, Черкаси та Львів,” – зазначив керівник дослідження та співзасновник ГО “Vision Zero” Віктор Загреба.

В організації зазначили, що у 2017 році середній показник рівня користування ременями безпеки водіями в обласних центрах складав 15%. У 2018-му ж шість міст подвоїли свої показники в порівнянні з 2017 роком – це Івано-Франківськ, Чернігів, Рівне, Тернопіль, Херсон і Чернівці.

Нагадаємо, згідно ПДР на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), водій зобов’язаний користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!