На Керченському мості виявили нову фатальну проблему (Фото)

0
213

Незаконно побудований Росією Керченський міст зміщується. Про це свідчать результати космічної зйомки.

Зафіксували кілька критичних ділянок Кримського моста, де відбуваються процеси зсуву, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України.

“У районі штучного насипу з боку Кримського півострова відзначаються об’єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів до 52 міліметрів на рік (підняття)”, – йдеться в повідомленні.

“У центральній частині мосту відзначається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Однак арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік “, – додали в МінВОТ.

На території острова Тузла спостерігаються дві небезпечних ділянки: перший – частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік.

“Другий – об’єкти поруч з ділянкою моста просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік”, – йдеться в повідомленні.

За оцінками фахівців, виявлені вертикальні зміщення арок Керченського моста свідчать про нестабільність морського дна в місцях установки опор і мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть нести загрозу життю і здоров’ю людей.

“Складні погодні умови, особливо в зимовий період в сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізуючі фактори впливу на стійкість Керченського моста”, – підкреслили експерти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!