Categories: Новини

Українських водіїв штрафуватимуть за вміст багажника

Share

Важливо не тільки, що ви перевозите в машині, але де, коли і в яких обсягах.

Ясна річ, що в машині не можна перевозити заборонені для зберігання предмети: зброю, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі і небезпечні для здоров’я хімічні сполуки.

Якщо щось з цього списку знайдуть у вашій машині без відповідного дозволу, вам доведеться нести кримінальну відповідальність.

З вогнепальною зброєю все зрозуміло, а ось перш ніж брати з собою в поїздку ніж, слід з’ясувати, чи не відноситься він до холодної зброї.

Вбиту тварину, знайдену в багажнику під час заборони полювання або на території охоронюваного природного заповідника, буде вважатися доказом протизаконного полювання, якщо у вас не буде на трофей відповідних документів.

Так само як і нелегальний вилов риби, виявлений в вашому авто, якщо вас зупинили в районі охоронюваного водосховища – це може стати приводом для порушення адміністративної або навіть кримінальної справи.

Підставою для адміністративного штрафу послужить знайдена у вас в машині ялинка або будь-яке інше незаконно зрубане дерево.

У правилах дорожнього руху чітко вказано, що маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених підприємством-виробником для цього транспортного засобу.

Перевозити багаж можна за умови, що він не обмежує водієві огляд, не утруднює керування і не порушує стійкість транспортного засобу. При цьому вантаж не повинен закривати зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки. Також він не повинен створювати шуму, не забруднювати дорогу і навколишнє середовище.

І не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Головне одне, його вік – обкладатися буде машина старше п’яти років від року її виробництва. Платіжки фіскальщики будуть направляти за місцем реєстрації власника авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024