Чому не варто встановлювати низькопрофільні колеса на авто

Час читання: < 1 хв.
0
Чому не варто встановлювати низькопрофільні колеса на авто

Бажання зробити свій автомобіль, що більш виділяється на дорогах, призводить водіїв до рішення встановити нову оптику, прикрасити машину аерографією, спойлерами та іншими додатковими елементами. При цьому найчастіше починають із коліс, оскільки стандартні шини не виглядають ефектно. Представник поліції розповів у розмові з журналістами, чому категорично заборонено міняти стандартні колеса на збільшений розмір.

Що ще відомо

Заводські шини рідко виглядають стильно, тому автолюбителі часто змінюють їх на низькопрофільну гуму, яка поєднується з легкосплавними дисками оригінального дизайну. При цьому вартість їхня досить висока, проте це не зупиняє автовласників.

Експерт зазначив, що за встановлення коліс більшого діаметра можна отримати штраф. Є й технічний момент, колеса збільшеного діаметра мають значно більшу вагу, порівняно зі штатними. Це означає посилення навантаження на ДВЗ та ходову частину машини, в результаті знижується динаміка, збільшується витрата палива, підвищується знос підвіски. Гума з низьким профілем гірше справляється з ударними навантаженнями, що призводить до частого пошкодження підвіски. Використання рекомендованих розмірів коліс дозволяє убезпечити водія і пасажирів, що знаходяться в машині.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!