В Україні суди масово виправдовують водіїв за керування у стані сп’яніння

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні суди масово виправдовують водіїв за керування у стані сп'яніння

Керування авто в стані алкогольного сп’яніння в Україні — це дуже серйозне порушення, за яке можна отримати штраф від 17 000 гривень і втратити права на цілий рік. Але останнім часом все більше водіїв, яких зупинили за п’яне керування, виправдовують у судах. Це не просто так, і є кілька причин цієї тенденції.

Що відомо

Однією з головних причин виправдань є те, що поліція іноді зупиняє водіїв без реальних підстав. Юристи кажуть, що патрульні часто зупиняють авто за підозрою в порушенні, але не знаходять підтверджень. І тоді пропонують водієві пройти тест на алкоголь. Буває, що водій відмовляється від перевірки через стрес або нерозуміння ситуації.

Мало хто знає, що відмова від тесту може призвести до того самого протоколу, як і за керування в нетверезому стані. Тож навіть якщо ти тверезий, через такі обставини можна втратити права.

Реклама

Юристи радять водіям, які впевнені у своїй правоті, не боятися йти до суду та захищати свої права. Важливо звертати увагу на те, як діяли поліцейські: чи представлялися вони, пояснювали причину зупинки, чи правильно інформували про права.

Велике значення можуть мати й записи з камер поліцейських. Іноді в їхньому спілкуванні можна почути, що їхня мета була скласти протокол будь-якою ціною. Такий запис може стати вирішальним аргументом на користь водія в суді.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!