У Європі Tesla Cybertruck критикують за надто великі розміри та гострий дизайн

Час читання: 2 хв.
0
У Європі Tesla Cybertruck критикують за надто великі розміри та гострий дизайн

Cybertruck від Tesla дуже великий і гострий для європейських доріг, вважають європейські активісти. У Європі виникла плутанина у питанні, чи можна керувати Cybertruck на території Союзу. Суворі правила дорожньої безпеки забороняють гострі кути та вимагають обмеження швидкості для автомобілів, вага яких перевищує 3,5 тонни. А повна маса кіберпікапу Tesla складає 4 тонни.

Що ще відомо про його розміри та дизайн

Декілька екземплярів Cybertruck вже було помічено на європейських вулицях цього року. І це викликало побоювання щодо безпеки. У листі, надісланому до Європейської комісії та влади Чеської Республіки, група активістів закликала заборонити позашляховики, зареєстровані в ЄС, на дорогах загального користування.

«Cybertruck є серйозною небезпекою і не відповідає європейським стандартам», — заявив один із авторів проекту. “Щоб захистити інших учасників дорожнього руху, ми попросили чеського міністра заборонити Tesla Cybertruck виїжджати на дороги”.

Реклама

Активісти посилаються на статистику про те, що великі та тяжкі автомобілі частіше завдають шкоди іншим учасникам дорожнього руху. Так, збільшення висоти передньої частини автомобіля на 10 см призводить до збільшення ризику загибелі пішоходів на 22%.

Крім того, автори проекту поставили під сумнів правдивість зон Cybertruck, що зминаються, і ризики для пішоходів через поганий огляд за кермом великого автомобіля. Європейська комісія заявила, що їй буде потрібна додаткова інформація про національні вимоги та заходи безпеки, щоб оцінити всі суперечливі правила.

Нортон Словак, співзасновник компанії Cybertruck.cz, заявив, що йому відомо про розбіжність між вагою автомобіля та правилами, але «розрахунки можуть не повністю відображати те, як ці правила застосовуються або інтерпретуються чеською владою».

Чеське міністерство транспорту заявило, що не бачить у невідповідності проблеми, оскільки реєстрація є «індивідуальним схваленням транспортного засобу в національних рамках тільки на території Чеської Республіки», а не для всіх країн ЄС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!