Volkswagen не може випустити електромобілі за 20 000 євро

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen не може випустити електромобілі за 20 000 євро

Volkswagen стикається з труднощами у виробництві своїх бюджетних електромобілів за 20 000 євро. Очікувалося, що Німеччина стане місцем їхнього складання, але високі витрати змушують концерн шукати інші варіанти. Серед фаворитів – заводи в Португалії, Польщі та Чехії, і схоже, що німецькі підприємства Zwickau та Emden , які зараз працюють не на повну потужність, уже не розглядаються.

Що ще відомо

Португальський завод у Пальмелі має найбільше шансів отримати контракт на виробництво цих автомобілів, які почнуть виходити на ринок у 2027 році. Volkswagen активно працює над зниженням собівартості своїх електрокарів: планується відмовитися від традиційних мультимедійних систем на користь використання смартфона водія. Ця стратегія схожа на те, що вже застосовують Dacia та Stellantis з їх Citroen e-C3 .

Крім того, пише Spiegel , власний завод Volkswagen з виробництва батарей у Валенсії, який дозволить скоротити витрати на ключовий компонент електрокарів, також посилює позиції Португалії у боротьбі за контракт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!