Поліція назвала продукти, після яких водія можуть запідозрити у сп’янінні

Час читання: < 1 хв.
0
Поліція назвала продукти, після яких водія можуть запідозрити у сп'янінні

Навіть у тверезої людини можна запідозрити наявність запаху алкоголю. При цьому багато хто просто вживає продукти, які викликають процеси бродіння в організмі. Тоді доведеться проходити перевірку на алкотестер під час зупинки співробітниками поліції. Працівник патрульної поліції розповів у розмові з журналістами, які продукти не слід вживати перед тим, як вирушити до поїздки.

Детальніше про продукти

Так, виноград може викликати стійкий запах вина у деяких людей навіть після вживання лише однієї штучки. В інших запах не з’явиться навіть після з’їдання кілограма продукту, дуже багато тут залежить від метаболізму.

Етанол має особливість — він викликає специфічний запах, навіть якщо його кількість у продуктах невелика. Так, у квасі міститься від 0,6 до 2,6% етанолу, а це гарантує появу запаху. Кефір та інші кисломолочні продукти завдяки процесам бродіння можуть видавати запах алкоголю.

Працівники поліції часто звертають увагу на людей, від яких йде стійкий запах часнику чи цибулі. Це може бути сигналом, що вони хочуть приховати вживання алкоголю та практично гарантовано веде до перевірки. Підозрювально ставляться і до ароматів солінь. Якщо навіть просто поїсти солоні огірки напередодні, запах супроводжуватиме ще довгий час, що спричинить перевірку на алкотестері.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!