Як зміна водійських посвідчень вплине на водіїв в Україні

Час читання: < 1 хв.
0
Як зміна водійських посвідчень вплине на водіїв в Україні

В Україні запровадили новий формат водійських посвідчень для покращення захисту документів від підробок. Микола Рудик, начальник Головного сервісного центру МВС, зазначив, що основною метою змін є підвищення надійності водійських документів.

Що відомо про нові посвідчення

Нові посвідчення міститимуть унікальний код, що складається з трьох літер і шести цифр, що допоможе виявляти підробки. Це нововведення є частиною більш широкої модернізації державних послуг, спрямованої на підвищення безпеки дорожнього руху в Україні.

Також спростили процес складання іспитів для отримання водійських прав: тепер водії можуть перескладати практичний іспит необмежену кількість разів, за умови перерви в 10 днів між спробами. Це дозволяє зекономити час і дає більше можливостей для підготовки.

Ще однією важливою новацією є можливість складання практичного іспиту в будь-якому сервісному центрі, незалежно від місця проходження теоретичного навчання, що робить процес отримання прав зручнішим і доступнішим для громадян.

Загалом ці зміни свідчать про продовження впровадження інновацій у сфері автомобільного транспорту в Україні, що спрощує життя водіям і підвищує безпеку на дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!