Mercedes-Benz визнав дефект V8 на великій партії нових S-Class

Час читання: < 1 хв.
0
Mercedes-Benz визнав дефект V8 на великій партії нових S-Class

Північноамериканський офіс марки підтвердив глобальний відгук версії S 580 через програмний збій системи Camtronic. Позапланово відвідати сервіс доведеться власникам 26260 седанів Mercedes-Benz S 580 і 930 власникам Mercedes-Maybach S 580. Через дефект двигун V8 може заглухнути і не запускатися. За невдалого сценарію з ладу вийде каталітичний нейтралізатор.

Що відомо

Інженери Mercedes-Benz з’ясували, що через збій у циліндри може впорскуватися занадто багато палива. Температура вихлопних газів збільшиться, що призведе до виходу з ладу каталітичного нейтралізатора та зупинки двигуна. Дефект ніяк не проявляється: водій не зможе побачити попереджень, доки не загориться Check Engine.

У групі ризику автомобілі 2021-2023 років випуску, причому з минулого літа значно побільшало скарг власників на двигуни, які заглухли або не заводяться. Цей факт змусив Mercedes-Benz ініціювати відкликання більш ніж 27 тисяч седанів та лімузинів. Дистанційно вирішити проблему не вдасться: доведеться оновити прошивку у дилера та перевірити паливну систему.

Mercedes-Benz не вперше турбує власників Maybach у кузові Z223: раніше лімузини з мотором V12 відкликали через проблеми із заземленням. Цікаво, що у 2021 році німецька марка продовжувала постачання S-Класів та «Майбахів», навіть зіткнувшись із дефіцитом двигунів V8.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!