У США дилер “скрутив” пробіги авто на загальну відстань 22,5 млн км.

Час читання: < 1 хв.
0

Скручування пробігу є серйозним злочином у багатьох країнах, і США не є винятком. Проте навіть там деякі дилери вдаються до цієї незаконної практики, не боячись покарання.

Як повідомляє видання CarsCoops, у штаті Індіана розпочався судовий процес проти мережі автосалонів KBB Auto Sales, яка, за позовом, скрутила пробіг щонайменше на 216 автомобілях перед їх продажем клієнтам.

Особливо вражає масштаб цього правопорушення – загальна кількість “відмотаних” миль перевищила 14 мільйонів, що становить понад 22 мільйони 530 тисяч кілометрів. Для порівняння, відстань від Землі до Місяця становить 384 тисячі кілометрів, отже, дилери скрутили пробіг на еквівалент 29 польотів до Місяця і назад.

У судових документах зазначено, що автосалон купував машини на аукціонах і потім значно зменшував їх пробіг шляхом заміни приладової панелі або використання спеціального інструменту для скручування одометра.

Компанії загрожують суворі санкції, включаючи заборону на продовження діяльності, потрійне відшкодування збитків постраждалим, цивільні штрафи, а також покриття витрат на судовий процес.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!