В Україні змінюють формат автомобільних номерів: ключові моменти

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні змінюють формат автомобільних номерів: ключові моменти

Кабінет Міністрів України запровадив заборону на використання символіки, що асоціюється з підтримкою збройної агресії Росії та виправданням її злочинів. Під дію цієї заборони підпадають не лише прапори, значки та інша атрибутика, але й автомобільні номерні знаки.

Як зазначає видання «Експерт» із посиланням на МВС, обмеження стосуються, зокрема, літер Z та V, які російські окупанти та кремлівська пропаганда використовують як символи вторгнення в Україну.

Ці літери заборонено застосовувати у словах, якщо вони написані кирилицею і пов’язані з агресією РФ. Наприклад, не можна замовляти номерні знаки з літерами Z чи V, коли вони замінюють українські літери З, С, В або Ф.

Однак використання цих літер у іноземних словах, як-от VICTORY, ZORRO чи PIZZA, залишається дозволеним, оскільки вони не несуть політичного або пропагандистського підтексту.

МВС також наголосило, що публічне використання символіки комуністичних або нацистських тоталітарних режимів в Україні є кримінально караним діянням. Всі ці заходи є частиною загальної стратегії України для протидії російській пропаганді та захисту національних інтересів під час війни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!