Як не втратити 500 гривень даремно: поради щодо незаконних штрафів для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Як не втратити 500 гривень даремно: поради щодо незаконних штрафів для водіїв

Адміністративні штрафи є найпоширенішим покаранням для українських водіїв за порушення правил дорожнього руху. Однак не всі ці стягнення є законними, і водії не завжди зобов’язані їх сплачувати. Юристи попереджають про неправомірні дії поліції, які можуть завдати шкоди водіям.

Експерти зазначають, що під час зупинки автомобіля багато патрульних уважно спостерігають за поведінкою водія. Відповідно до пункту 9.9.6 Правил дорожнього руху, водій повинен увімкнути аварійну сигналізацію при зупинці поліцією. Якщо цього не зроблено, інспектор може вважати це порушенням відповідно до частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і скласти протокол. У такому разі штраф становитиме 510 гривень.

Проте юристи підкреслюють, що штрафувати водіїв за цією статтею можна лише за відсутність сигналів під час початку або зміни напрямку руху. Відповідальність за невключення аварійної сигналізації під час зупинки автомобіля поліцією не передбачена. Тому будь-який штраф за таке порушення є незаконним і може бути оскаржений у суді.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!